TAK, WYRAŻAM ZGODĘ
Ostatnia aktualizacja strony: 19.04.2024r.

01.02.2011
Społeczny Operator Telekomunikacyjny wspiera kampanię 1% Fundacji GAJUSZ

TelePolska Sp. z o.o. w ramach inicjatywy Społeczny Operator Telekomunikacyjny, podjęła decyzję o współdziałaniu i wspieraniu Fundacji GAJUSZ w realizacji kampanii 1%. Od lutego do końca kwietnia, na terenie Warszawy i Łodzi, pojawią się billboardy, plakaty i ulotki zachęcające do przekazania 1%  podatku na rzecz Fundacji. W łódzkiej telewizji i rozgłośniach regionalnych pojawią się również spoty radiowe informujące o akcji.

W prowadzonej kampanii, wykorzystana zostanie, nagrodzona przez Newsweek, kreacja plakatów i spotów TV. W 2010 r. w Konkursie 100% z 1%, w którym udział wzięły najbardziej kreatywne kampanie reklamowe zachęcające do przekazywania 1 % podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego, Fundacja GAJUSZ otrzymała dwa pierwsze miejsca w kategorii plakat ogólnopolski oraz spot telewizyjny.

TelePolska wspiera ważne przedsięwzięcia dobroczynne i w związku ze zbliżającym się okresem składania zeznań podatkowych, promuje ideę przekazania 1% podatku na rzecz organizacji pożytku publicznego. Włącza się między innymi do akcji poprzez wysyłkę do abonentów informacji o możliwości wyboru OPP i przekazania 1% ze swojego podatku. W korespondencji  zawarte będą informacje o wszystkich organizacjach pożytku publicznego, które są partnerami Społecznego Operatora Telekomunikacyjnego.

Zebraną kwotę Fundacja GAJUSZ przeznaczy na wsparcie nieuleczalnie chorych dzieci oraz ich rodzin. Środki z 1% to przede wszystkim cały rok działalności Hospicjum Domowego dla Dzieci Ziemi Łódzkiej. Największe koszty związane są z zakupem leków, sprzętu medycznego, paliwa, zatrudnieniem personelu medycznego oraz pomocą socjalną dla całych rodzin. Fundacja GAJUSZ dba także o dziecięce marzenia – urodzinowe, świąteczne i te bez okazji.

Z firmą TelePolska pracujemy od września 2010 roku. Nasze wszystkie działania są wynikiem niezwykle rzeczowego ustalenia potrzeb najciężej chorych małych pacjentów. Przyświeca nam wspólna myśl, że to dorośli odpowiadają za dzieci. Dzięki firmom, które nie tylko rozumieją, ale także czują, że chore dzieci nie powinny być same, możemy lepiej i więcej pomagać. A uśmiechy Małych, Wielkich bohaterów są najwspanialszą nagrodą za stale podejmowane wysiłki – podkreśla Prezes Fundacji GAJUSZ, Tisa Żawrocka.

W tej chwili Fundacja obejmuje opieką 36 dzieci z województwa łódzkiego – to dość duży oddział szpitalny. Od początku działania pomoc u nas znalazło już ponad 150 rodzin.
W zależności od potrzeb, zakupione zostaną lekarstwa, sprzęt medyczny, łóżka rehabilitacyjne, materace przeciwodleżynowe, ubranka, zabawki.

Więcej informacji na stronach:
www.gajusz.org.pl
www.spolecznyoperator.pl

Pliki do pobrania:
docInformacja Prasowa 2011-01-02 Społeczny Operator Telekomunikacyjny wspiera kampanię 1% Fundacji GAJUSZDOC (734 KB)
txtInformacja prasowa_Społeczny Operator Telekomunikacyjny wspiera kampanię 1% Fundacji GajuszTXT (4.75 KB)

Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać informacje o nowościach w naszej ofercie, podaj swój adres e-mail

Billing on-line

Przeglądaj bieżący billing rozmów i kontroluj swoje wydatki

Biuro Obsługi Klienta

tel. +48 (22) 397 33 33